Proficiat aan de winaars

HR Manager of the Year 2018:
Peter Michiels, Chief HR & Internal Communications Officer (Elia)

HR Pioneer Award Internal Communication :UZ Brussel

HR Pioneer Award External Communication :Marbles

 

Vind hier het portret van de HR Manager of the Year en de HR Pioneers

Vind hier de foto's van de avond.

Trends en Kanaal Z stellen op donderdag 19 april 2018 de Belgian HR Awards voor tijdens een inspirerende gala-avond in The Event Lounge in Brussel.

Trends HR Manager of the Year 2018

Wie volgt Sophie Streydio, Group HR Director bij Puratos, op als Trends HR Manager of the Year?

Trends en Kanaal Z willen met de HR Manager of the Year de man of vrouw lauweren die in zijn of haar bedrijf het voorbije jaar een uitmuntende rol heeft gespeeld op het vlak van human resources en zo een inspiratie is voor elke hr-professional.

Selectieprocedure
Selectiecriteria

HR Pioneer Awards

Wie ontvangt na Nextel en UZ Brussel de HR Pioneer Awards?

Met de HR Pioneer Awards zetten we het belang van communicatie, creativiteit en creatie in de humanresourcessector in de verf. Een jury samengesteld uit professionals in de hr-sector selecteert een aantal opmerkelijke campagnes van HR Pioneers in twee categorieën:

HR Pioneer Award Internal Communication.
Ontdek hier het reglement van de selectie en de aanbevelingen van de jury.

HR Pioneer Award External Communication.
Ontdek hier het reglement van de selectie en de aanbevelingen van de jury.

Selectieprocedure

De onafhankelijke jury beslist autonoom en respecteert de volgende stappen.

 1. Een lijst van (maximaal) 15 mogelijke kandidaten wordt door de redacties van Trends en Trends-Tendances op basis van hun realisaties van het voorbije jaar aan de jury voorgesteld.
 2. De juryleden evalueren deze lijst en voegen kandidaten toe of laten er weg. In onderling overleg komt de jury zo tot een definitieve longlist van (maximaal) 15 kandidaten. Hiervan maken de redacties van Trends en Trends-Tendances een volledig dossier met profielschets, realisaties, projecten, bijdrage aan het bedrijf en bijdrage tot hun managementdomein in een bredere Belgische HR-context.
 3. De juryleden evalueren deze dossiers en beslissen in unanimiteit over een shortlist van maximaal 6 kandidaten. De kandidaten uit deze shortlist worden gecontacteerd door de redacties van Trends en Trends-Tendances en uitgebreid voorgesteld in de magazines.
 4. De jury beslist ten slotte bij stemming onder gesloten omslag welke kandidaat dit jaar de titel van Trends HR Manager of the Year mag dragen.

Selectiecriteria

De jury beslist autonoom en onpartijdig op basis van de criteria die ze zelf opstelt. Meer dan louter kwantitatieve criteria, zijn vooral de kwaliteiten van de kandidaten als manager en inspirator van een duidelijke visie op human resources binnen hun bedrijf beslissend. Een visie waarmee zij voor de onderneming niet alleen aantoonbare resultaten hebben gerealiseerd, maar ook een visie waardoor zij het beroep van HR Manager in België een extra waarde hebben gegeven.

Bij de bepaling van de winnaar zal de jury onder andere oordelen over de bijdrage van de kandidaten aan het creëren en ondersteunen van een consistente bedrijfscultuur en een hechte band met de medewerkers van de onderneming. Hierbij kunnen ook kwantitatieve criteria in rekening worden gebracht, zoals het verloop van medewerkers binnen de onderneming, de gemiddelde anciënniteit ... maar ook de bijdrage per medewerker tot de winst van de onderneming.

Een volgend element van beoordeling is de bijdrage van de kandidaten aan het ontwikkelen van leiderschap binnen de onderneming. Is er een duidelijk plan en een strategie rond het ontwikkelen én aantrekken van talent en het stimuleren van leiderschap en management?

Vervolgens zal de jury ook oog hebben voor diversiteit en flexibiliteit, twee belangrijke elementen in het nieuwe leiderschap. Hebben de kandidaten in hun bedrijf initiatieven gecreëerd om dit te bevorderen?

Ten slotte spelen verloning en compensatie nog steeds een cruciale rol in het managen van de human resources van de onderneming. Verder dan de pure loonadministratie zal de jury oog hebben voor initiatieven die door de kandidaten op dit vlak zijn gecreëerd binnen de onderneming en oog hebben voor de visie en strategie van de kandidaten en de manier waarop zij die hebben uitgevoerd in hun bedrijf.

Wedstrijdreglement 2018

Wie kan deelnemen?

Deelname aan de wedstrijd staat open voor alle bedrijven die tijdens de periode van 1 januari 2017 tot 18 maart 2018 een interne of externe HR- communicatiecampagne realiseerden.

De eigenlijke deelname

Deelnemenis gratis. Het dossier mag in het Nederlands, Frans of Engels opgemaakt worden. De concrete communicatiecampagne kan toegelicht worden aan de hand van de volgende vragenlijst:

HR Pioneer Award for External Communication

 1. In hoeverre was je aanpak pioneer/onderscheidend ten opzichte van de concurrentie?
 2. Wat was de doelstelling van de externe communicatiecampagne? Employer branding? Rekruteringscommunicatie?
 3. Wie was de doelgroep?
 4. Wat was de boodschap?
 5. Welke (media)kanalen werden gebruikt om de boodschap tot bij de doelgroep te brengen? Wat was de gevolgde strategie?
 6. Welk budget werd hiervoor uitgetrokken? Welke parameters werden geselecteerd om het succes te meten? Hoe werden deze metingen uitgevoerd? Werden de juiste profielen bereikt?
 7. Mocht je de campagne opnieuw lanceren, welke elementen zou je veranderen?
 8. Geef heel kort de drie belangrijkste redenen waarom je campagne de HR Pioneer Award for External Communication zou moeten winnen.

HR Pioneer Award for Internal Communication

 1. In hoeverre was je aanpak pioneer/onderscheidend?
 2. Wat was de doelstelling van de interne communicatiecampagne?
 3. Wat was de boodschap?
 4. Welke kanalen werden gebruikt om de boodschap tot bij de doelgroep te brengen? Wat was de gevolgde strategie? Kaderde je campagne in een groter geheel (dus meer dan enkel interne communicatie)?
 5. Welk budget werd hiervoor uitgetrokken? Welke parameters werden geselecteerd om het succes te meten? Hoe werden deze metingen uitgevoerd? Wat waren de reacties op de campagne?
 6. Mocht je de campagne opnieuw lanceren, welke elementen zou je veranderen?
 7. Geef heel kort de drie belangrijkste redenen waarom je campagne de HR Pioneer Award for Internal Communication zou moeten winnen.

Het dossier (in PDF) mag maximum 15 pagina’s bevatten en kan opgeladen worden via de website. Daarnaast wordt er ook een samenvatting van maximum 1 pagina gevraagd (ook in PDF).

De inschrijving wordt afgesloten op 18 maart 2018 om 23u59. Alle inschrijvingen die ons later bereiken, worden niet toegelaten op de wedstrijd.

De vakjury

De leden van de jury zijn professionals die actief zijn op domeinen van corporate communicatie, HR-communicatie en media. Noch de juryleden, noch hun collega’s, kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. De juryleden zullen op een kwalitatieve, objectieve manier én in onderling overleg oordelen over de ingezonden kandidaturen.

De prijzen

Naast een mooie trofee ontvangen de winnaars van de HR Pioneer Awards een mediapakket ter waarde van € 33.535.

 • Roularta Recruitment Solutions biedt een cheque van € 5.000 voor rekruteringsadvertenties in het katern Streekpersoneel in Deze Week en De Zondag.
 • Kanaal Z/Canal Z biedt een videocheque van € 15.150 (business branding 90 seconden – 1 x productie – 3 x uitzenden NL + FR van deze business branding).
 • De Facto Image Building biedt een pakket werkuren ter waarde van € 3.000. De winnaar kan dit bedrag “à la carte” opnemen (digital, social, creative, corporate, HR,...).
 • Trends biedt een jaarabonnement op Trends ter waarde van € 285 + 1/1 pagina quadri Trends + Trends-Tendances ter waarde van € 10.100 (op te nemen tot eind 2018).

Stel u kandidaat voor de HR Pioneer Awards

en win een mediapakket van meer dan € 33.500!

(klik hier om de inhoud te ontdekken)

Samen met het adviesbureau De Facto Image Building selecteren Trends en Kanaal Z opmerkelijke campagnes om het belang van communicatie én creativiteit in de hr-sector in de verf te zetten.

 • Roularta Recruitment Solutions biedt een cheque van € 5000 voor rekruteringsadvertenties in het katern Streekpersoneel in Deze Week en De Zondag.
 • Kanaal Z/Canal Z biedt een videocheque van 15.150 € (business branding 90 seconden – 1 x productie – 3 x uitzenden NL+FR van deze business branding)
 • De Facto biedt een pakket werkuren ter waarde van € 3000. De winnaar kan dit bedrag “à la carte” opnemen (digital, social, creative, corporate, hr …).
 • Trends biedt een jaarabonnement op Trends ter waarde van € 285 + 1/1 page quadri Trends + Trends-Tendances ter waarde van € 10100 (te nemen tot eind 2017).

Roularta Recruitment Solutions biedt een cheque van € 1.250 voor rekruteringsadvertenties in het katern Streekpersoneel in Deze Week en De Zondag.
Kanaal Z/Canal Z biedt een videocheque van 90" business branding NL + FR ter waarde van € 6.750 op Z-HR op woensdag.
De Facto biedt een pakket werkuren ter waarde van € 1.200 (equivalent aan één medewerker gedurende twee werkdagen). De winnaar kan dit bedrag “à la carte” opnemen (digital, social, creative, corporate, hr …).
Trends biedt een jaarabonnement op Trends ter waarde van € 285 + ½ page quadri Trends + Trends-Tendances ter waarde van € 6.565.

De jury's

In de twee jury’s zijn een aantal experten verzameld, elk met hun expertise op een verschillend domein op het vlak van hr. De juryleden zijn professionals uit verschillende sectoren en verschillende bedrijven, groot, middelgroot of klein. Ze staan garant voor een onafhankelijke en onpartijdige selectie van zowel genomineerden als de winnaars.

De jury van de HR Pioneer Awards is samengesteld uit experts op het vlak van hr-communicatie en -creatie. De jury van Trends HR Manager of the Year is aangevuld met experts op het vlak van human resources en personeelsbeheer.

Trends HR Manager of the Year

Juryvoorzitter

Alain Mouton
Alain Mouton
Redacteur Trends en expert in human resources

Leden van de jury

Sébastien Buron
Sébastien Buron
Journalist Trends-Tendances

Bart Lambrechts
Bart Lambrechts
HR Director Carglass

Filip Lerno
Filip Lerno
Managing Partner EMEA CHRO practice - Belgium and Luxemburg

Sophie Streydio
Sophie Streydio
Group HR Director chez Puratos
Trends HR Manager of the Year 2017

Fabrice Enderlin
Fabrice Enderlin
Chief talent officer & company reputation UCB
Trends HR Manager of the Year 2016

Fons Leroy
Fons Leroy
Gedelegeerd bestuurder VDAB

Luc Wouters
Luc Wouters
Managing Partner Odgers Berndtson;

Jan Van Acoleyen
Jan Van Acoleyen
Chief HR Officer Proximus;

Marie-Kristine Vanbockestal
Marie-Kristine Vanbockestal
Gedelegeerd bestuurder FOREM
 
 

HR Pioneer

Leden van de jury

Alain Mouton
Alain Mouton
Redacteur Trends en expert in human resources

Jean-Marc Benker
Jean-Marc Benker
Profiler Consulting

Johan Claes
Johan Claes
Employer Branding & Sourcing Manager - STIB-MIVB

Sébastien Buron
Sébastien Buron
Journalist Trends-Tendances
 

Ralf Caers
Ralf Caers
Professor HRM - KULeuven
University of Seychelles

Pascale Simon
Pascale Simon
Heidrick & Struggles

De genomineerden

Wie wordt Trends HR Manager of the Year 2018?

De Belgian HR Awards worden op donderdag 19 april 2018 voor de zesde keer uitgereikt in The Event Lounge in Brussel op een gala-avond georganiseerd door de magazines Trends en Trends-Tendances, Kanaal Z en Canal Z.

Een jury samengesteld uit leden van de redacties van Trends en Trends-Tendances en van specialisten op het vlak van human resources selecteert uit een longlist de vijf genomineerden voor de titel van Trends HR Manager of the Year. Deze vijf finalisten zijn stuk voor stuk professionals met een sterke reputatie, gekozen op basis van criteria als strategisch en professioneel hr-management. Ook de mate waarin hun organisatie aandacht besteedt aan een performant talentmanagement speelt een rol. Uit deze vijf finalisten zal de jury tenslotte de opvolger selecteren van Sophie Streydio, Group HR Director bij Puratos, de laureaat van vorig jaar.

Er worden ook twee HR Pioneer Awards uitgereikt aan bedrijven die een opmerkelijke campagne hebben gevoerd in interne en externe hr-communicatie.

De genomineerden voor de titel van Trends HR Manager of the Year 2018 zullen voorgesteld worden in Trends en Trends-Tendances in maart 2018.

Voor de twee HR Pioneer Awards kunt u zich nog kandidaat stellen tot zondag 18 maart 2018. Klik hier om u kandidaat te stellen.

Programma

De exclusieve uitreiking van de Belgian HR Awards vindt plaats op donderdag 19 april 2018 in The Event Lounge te Brussel.

 • 18.00 uur: Receptie
 • 19.00 uur: Keynote Prof. Dr. Dirk De Wachter, psychiater
  Livepitch van de genomineerden en uitreiking van de 2 HR Pioneer Awards.
  Presentatie van de genomineerden en uitreiking van de Trends HR Manager of the Year 2018.
 • 20.30 uur: Galadiner
 • 21.30 uur: Open bar en networking

Entertainment act

Dresscode: business

Praktische informatie

Datum en uur
Donderdag 19 april 2018, vanaf 18 uur

Plaats
The Event Lounge,
Generaal Wahislaan 16F,
1030 Brussel

Prijs
€ 250 (excl. 21% btw) per persoon - € 2.000 (excl. 21% btw) per tafel van 10 personen.
Na ontvangst van uw registratie sturen wij u een bevestigingsbrief en een factuur. Gelieve de factuur onmiddellijk te betalen. Uw deelname is definitief bevestigd na ontvangst van uw betaling.

Annulering
Als u verhinderd bent, kunt u zich laten vervangen door een collega. Bij annuleringen tot één week voor de datum van het evenement wordt een administratiekost van € 50 (excl. 21% btw) aangerekend. Na deze datum wordt het volledige bedrag aangerekend. Annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren via post of e-mail. Bij gebrek aan een schriftelijke annulering is het volledige bedrag van de inschrijving verschuldigd..

 

Marianne Follebouckt
Event Manager
02 467 56 62
marianne.follebouckt@roularta.be

Contact

Mélanie Cramazou
Project Manager
02 702 47 26
melanie.cramazou@roularta.be

 

Sonia Vermeire
Publicarto – sponsoring
053 82 60 86
sonia.vermeire@publicarto.be

Partners

Een organisatie van

 

Trends   Kanaal Z

In samenwerking met

 

De Facto - Image Building    Publicarto - Media Solutions

Silver sponsor

 

Attentia